Comfortnoren of combinoren

combi I kunststofschaats sliderDe comfortnoor of combinoor is een comfortabele variant van de gewone noorse schaats. Wil je als beginner schaatsen kopen, dan kan de comfortnoor of combinoor een goed alternatief zijn. De comfortnoor is een gewone noor met een schoen die meer comfort biedt door de hogere schacht rond de enkel.

Wil je schaatsen kopen? Kijk dan hier waar je op moet letten?

 

 

Voltage W V8

De comfortnoor of combinoor, ideaal voor beginners

Beginners met weinig balans hebben meer moeite om recht op de schaatsen te staan. De extra steun rond de enkel geeft meer comfort en helpt dan om het evenwicht te bewaren. Er zijn comfortnoren met kunststof schoenen, maar er zijn ook comfortnoren met schoenen van zachter materiaal. De comfortnoor van zachter materiaal heeft als voordeel dat er meer bewegingsvrijheid is om de knie goed naar voren te drukken tijdens het schaatsen. Uiteindelijk is dat belangrijk om een goede schaatstechniek aan te leren. Comfortnoren worden steeds populairdere schaatsen en biedt veel recreanten het nodige schaatsplezier.

Merken comfortnoren en combinoren

Viking, Raps, Zandstra, Nijdam zijn merken die comfortnoren maken.

Comfortnoren: Nadelen

Comfortnoren of combinoren hebben beperkte bewegingsvrijheid. Voor een ideale schaatshouding is het belangrijk de knie goed naar voor te kunnen drukken. De hoge, minder flexibele schoen van de comfortnoor verhindert dat vaak. Voor meer gevorderde schaatsers of schaatsers die zich snel ontwikkelen valt een ander type aan te bevelen.

Schaatsen voor meer gevorderde schaatsers

Ben je meer gevorderd, dan zijn niet de comfortnoren, maar de gewone Noren of de Klapschaats wellicht meer geschikt voor je.